Greg Van Avermaet
Greg sluit af als zestiende, Gilbert wint

Greg sluit af als zestiende, Gilbert wint

Het seizoen zit erop voor Greg. Onze favoriet knapte in een loodzware Ronde van Lombardije opnieuw werk op voor Philippe Gilbert, die het grandioos afmaakte!

De Koers der Vallende Bladeren is de laatste grote afspraak van het internationale wegseizoen, en voor Greg meteen ook de laatste wedstrijd in het shirt van Omega Pharma-Lotto. Onze favoriet wou nog eens alles geven om in schoonheid afscheid te nemen.

© Fotoreporter Sirotti

De ploeg reed een perfecte wedstrijd. Zes vroege vluchters maakten geen schijn vann een kans en werden op de zware beklimmingen in de finale een voor een opgepeuzeld door het peloton, waar de uitdunning stevig ingezet was. Greg leverde op de Madonna del Ghisallo kopwerk voor topfavoriet en titelverdediger Philippe Gilbert.

Phil reed in de afdaling van de Colma di Sormano - op dertig kilometer van het einde - zijn tegenstanders aan flarden en liet enkel Michele Scarponi terugkeren. Op de laatste helling van de dag moest echter ook de Italiaan eraan geloven en barstte weer feest los bij Lotto. Greg beet in de achtergrond op de tanden en werd nog knap zestiende. Door de vreselijke koude en onophoudelijke regen bereikten slechts 34 renners de aankomst.


"Die lange beklimming was van het goede te veel om mee te kunnen doen voor de prijzen", liet Greg na de wedstrijd weten. Op de hoeveelste plaats hij eindigde wist hij niet meteen, "maar ik weet wel dat het vreselijk koud is!" Na de wedstrijd reisde onze favoriet terug naar Milaan. Het BMC Racing Team - waar Greg vanaf volgend jaar voor uitkomt - organiseerde er een eerste kennismakingsstage.

Geschreven door Wim op 16/10/2010