Greg Van Avermaet
Ingesloten in Tours

Ingesloten in Tours

Na het wereldkampioenschap en de korte kater bij de thuiskomst trok Greg naar Frankrijk voor Parijs-Tours. Wederom reed onze favoriet daar een attente wedstrijd, maar werd hij niet beloond. De zege ging naar Oscar Freire.

Een groep van acht gaf deze klassieker van La Loupe naar Tours kleur. Daarbij ook de Belg Nikolas Maes en de Spanjaard Juan Antonio Flecha. Zij gingen er na veertig kilometer vandoor en zette zo de ploeg van Greg aan het werk.

Later kreeg Omega Pharma-Lotto steun van andere ploegen, waardoor de vlucht van Flecha en co snel teniet werd gedaan. Geoffroy Lequatre waagde vervolgens op een van de korte hellingen zijn kans en nam een halve minuut.

De Fransman leek aanvankelijk stil te vallen, maar slaagde er toch om de Avenue de Grammont, de laatste rechte lijn van twee en een halve kilometer, solo te bereiken. Philippe Gilbert reed in dienst van onze Greg en bracht het peloton terug tot bij de renner van RadioShack. De sprint werd toen ingezet.

"Helaas zonder mezelf", reageert Greg. "Ik had alles op de sprint gezet maar heb er eigenlijk geen gereden. Ik zat veel te snel in tweede positie en de wind zat volledig in het nadeel. Ik raakte ingesloten achter Danilo Hondo en kon mijn sprint niet meer afwerken." Uiteindelijk strandde hij als zestiende en was de zege voor ene Oscar Freire.

Maar ondanks de kleine teleurstelling is Greg niet van plan het seizoen te beëindigen. "Ik trek nog naar Italië voor de Ronde van Piemonte en de Ronde van Lombardije. Waarom niet? Ik wil die koersen graag eens rijden met het oog op de komende jaren. Lombardije is wellicht nog te zwaar, maar Piemonte moet we wel liggen."

Geschreven door Niels op 10/10/2010