Greg Van Avermaet

"Het moet een harde koers worden"

In de nacht van zaterdag op zondag zit u maar beter voor de televisie. Want wil u Greg aan het werk zien op het wereldkampioenschap, zal u uw nachtrust moeten laten. "We moeten er een harde koers van maken", beloofde Greg ons, dus maak er maar een lange nacht van.

"Alles gaat hier goed", laat onze favoriet weten vanuit Melbourne. "Hoewel ik nog niet veel op de fiets zat. Ik ben nog geen 100% na de vlucht. Ik slaap wel al goed, maar voel me overdag nog niet super. Daarom doe ik het nog rustig aan."

Toch heeft Greg de tijd gevonden om het parcours grondig te bestuderen. "En ik hoop er de komende twee dagen nog serieus op te kunnen trainen. Daarna neem ik een paar dagen rust. Het is trouwens een mooi rondje, met twee leuke hellingen. Alleen: niet lastig genoeg."

"We rijden eerst 80 kilometer over een relatief parcours met veel wind. Dat zal zondag de voornaamste factor worden, denk ik. De koers kan al na 80 kilometer gereden zijn. Het moet een harde koers worden, anders zal het moeilijk zijn om mannen als Tyler Farrar, Oscar Freire en Thor Hushovd te kloppen."

En de finish? "Die loopt licht naar boven. Als Belgen schieten we daar te kort tegen de pure sprinters, mochten die overleven. Maar onze taak is om de koers hard te maken en binnen te komen met een kleinere groep. We zullen zien hoe het loopt."

Geschreven door Niels op 28/09/2010