Greg Van Avermaet
Vierde bovenop Lagos de Covadonga

Vierde bovenop Lagos de Covadonga

Voor de tweede keer in deze Vuelta is Greg meegeschoven in een vroege vlucht met een mooie ereplaats als resultaat. En dat met aankomst op de zware Lagos de Covadonga!

"Het heeft weer enorm veel moeite gekost om mee te zijn met de goeie vlucht", pufte onze favoriet na afloop van etappe vijftien. "Eens die vertrokken was werd er echt snel gereden." Samen met ploegmaat Olivier Kaisen, ladgenoot Nico Sijmens, Carlos Barredo, Martin Velits en Pierre Cazaux werd een voorsprong van negen en een halve minuut bijeengereden.

© Photonews

Aan de voet van de dertien kilometer lange slotklim was het peloton al enkele minuten genaderd. "Ik ben op mijn eigen tempo naar boven gereden. Door een lichte verkoudhoud kon ik niet super klimmen. Maar ik ben wel tevreden dat ik de toppers voor wist te blijven."

Greg werd uiteindelijk vierde, op een goeie twee minuten van winnaar Barredo. Onze favoriet schuift met deze knappe prestatie in de bergen ook op naar de 43e plaats in de stand. Kaisen kwam als zesde over de streep en hield nog een paar seconden over op Ezequiel Mosquera, de eerste renner uit het peloton. Vincenzo Nibali blijft leider.

Geschreven door Wim op 12/09/2010