Greg Van Avermaet
Derde in Vilanova i la Geltrú

Derde in Vilanova i la Geltrú

Het blijft Greg tegenzitten in de strijd om een overwinning. In de tiende Vueltarit zat hij aan boord van de goeie vlucht, maar botste op een te sterke Imanol Erviti.

Zoals gisteren gemeld was de 175,7 kilometer lange tocht tussen Tarragona en Vilanova i la Geltrú eentje op maat van onze favoriet. "Ik heb in het begin van de wedstrijd meerdere keren aangevallen. Uiteindelijk slaagden we erin de goeie vlucht op touw te zetten."

© La Vuelta

Aanvankelijk maakte ook ploegmaat Philippe Gilbert deel uit van de kopgroep. Hij hield verderop echter de benen stil, want de klassementsrenners in het peloton beschouwden hem als een bedreiging. Greg en zijn tien metgezellen kregen wel een vrijgeleide.

Met nog 35 kilometer te gaan werd met de Alto del Rat Penat een col van eerste categorie voorgeschoteld. "Op de steile flanken kwam ik serieus in de problemen, maar in de afdaling kon ik terugkeren. Het was daar dat Imanol Erviti op een dood moment wegreed."

"We hebben met de groep nog geprobeerd van het gat te dichten, maar de vogel was gaan vliegen. Sommigen probeerden zich te veel te sparen. Al was Erviti ook wel heel sterk."

Landgenoot Romain Zingle glipte in de slotkilometer nog weg en werd nipt tweede. De derde plaats ging in een sprint naar Greg. "Langs de ene kant ben ik tevreden, al had ik met wat geluk kunnen winnen. Maar ja, niets aan te doen."

© Fotoreporter Sirotti

"Nu komt het er op aan wat te herstellen, om in de laatste week nog eens een poging te wagen. Daarna kan ik me weer opmaken voor het wereldkampioenschap. Geselecteerd worden om de kleuren van je land te verdedigen is altijd leuk", aldus onze favoriet.

Geschreven door Wim op 07/09/2010