Greg Van Avermaet
Eerste bergrit voor Moncoutié

Eerste bergrit voor Moncoutié

Geen Greg te zien in de achtste etappe van de Ronde van Spanje. Met golvende wegen richting Xorret de Cati was dat dan ook voorspelbaar. David Moncoutié won, onze favoriet eindigde anoniem als 85e.

Moncoutié ging er samen met een kwartet na vijftig kilometer vandoor en bereikte een maximale voorsprong van om en bij de acht minuten. Een massale valpartij in het peloton zorgde in de achtergrond even voor opschudding, want ook ploegmaat en leider Philippe Gilbert lag erbij.

Het peloton kon haar vaart wel voortzetten en de achterstand werd nog gehalveerd. Toch was het vijftal aan de voet van de vijfde en laatste klim van de dag buiten schot. Moncoutié ging solo en trok de ritzege naar zich toe. Gilbert vocht, maar verloor zijn rode leiderstrui aan Igor Anton.

Greg bolde ruim acht minuten later over de streep in het gezelschap van Roman Kreuziger en Andy Schleck. In het klassement zakt onze man naar de 39e plaats met een achterstand van net geen tien minuten. De etappe van morgen is eveneens lastig en komt aan in Alcoy.

Geschreven door Niels op 04/09/2010