Greg Van Avermaet
Alles op Gilbert in Murcia

Alles op Gilbert in Murcia

Met een korte klim in de finale was de vijfde etappe in de Ronde van Spanje iets te zwaar voor de rassprinters. Greg overleefde, maar trok de sprint aan voor Philippe Gilbert.

Een vlucht met Markus Eichler, Freddy Bichot en Juan Javier Estrada gaf de 151 kilometer lange etappe naar Murcia kleur. Het trio bereikte een maximale voorsprong van negen minuten en werd op de lastige puist in de finale opgeslokt door het peloton.

Mark Cavendish en Tyler Farrar lieten begaan, het peloton overwon aan een strak tempo de 350 hoogtemeters in vier kilometer in een sneltempo. Ook voor Greg ging het iets te snel, maar in de afdaling richting Murcia kwam hij zoals gehoopt weer aansluiten.

De mannen van Cervélo en Katusha hielden de groep samen en een nieuwe ereplaats leek in de maak. "Maar Philippe Gilbert wou zijn kans wagen en dus trok ik de sprint aan", klinkt het. Gilbert werd uiteindelijk pas zesde. Thor Hushovd won de etappe, voor Daniele Bennati.

Greg verloor door het harde werk nog wat terrein en eindigde als 71e. "Hopelijk zit het een van de komende dagen nog eens mee en kan ik mijn kans gaan", aldus onze man uit Hamme vanuit Spanje.

Geschreven door Niels op 02/09/2010