Greg Van Avermaet
Tweede massasprint al stuk beter

Tweede massasprint al stuk beter

Greg heeft een eerste ereplaats in deze Ronde van Spanje beet. Hij wist zich in de tweede massasprint beter te plaatsen dan in de eerste en werd uiteindelijk tiende.

De bijna tweehonderd kilometer lange vijfde rit begon in Guadix met een minuut stilte, ter ere van de gisteren overleden Laurent Fignon. Vervolgens trok het peloton richting Lorca.

José Vicente Toribio, David Gutierrez Gutierrez, Arnaud Labbe en Pierre Rolland kozen voor een vroege vlucht, maar hadden geen schijn van een kans tegen de sprintersploegen. Op veertien kilometer van de streep kwam alles samen.

Uiteindelijk mocht Tyler Farrar het zegegebaar maken. De Amerikaan remonteerde de veel te vroeg vertrokken Mark Cavendish en bleef Koldo Fernandez voor. Wouter Weylandt werd mooi vierde. Greg moest weer van vrij ver komen, maar slaagde er deze keer net in zich bij de eerste tien te plaatsen.

De etappe van morgen lijkt onze favoriet op het lijf geschreven. "Maar nu Philippe Gilbert leider is, kan ik niet meegaan in een vroege vlucht", liet hij weten. "Hopelijk controleren enkele ploegen morgen en vallen er op de klimmetjes een paar renners aan waarmee ik kan meeschuiven. De beentjes zijn nog altijd goed, het is wachten op een kans!"

Geschreven door Wim op 01/09/2010