Greg Van Avermaet
Ook in Plouay gaat de vlucht niet door

Ook in Plouay gaat de vlucht niet door

Net als tijdens de voorbije wedstrijden gaf Greg in Plouay tevergeefs een uitstekende indruk. Hij pikte aan bij een elitevlucht in volle finale, maar het peloton kwam nog terug.

De Grote Prijs van Plouay is een gerenommeerde eendagswedstrijd op Franse bodem, behorend tot de ProTour en dit jaar bijna 250 kilometer lang. Een ideale voorbereiding op de Ronde van Spanje.

Op twintig kilometer van de streep gingen Björn Leukemans, Wout Poels, Daniele Pietropolli er samen met vroege vluchter Laurent Mangel vandoor. Een eindje verderop kwamen Sylvain Chavanel, Haimar Zubeldia, Francesco Gavazzi en Greg aansluiten.

De voorsprong op het pittige parcours groeide naar een dikke halve minuut, maar wegblijven lukte toch niet. In de uiteindelijke massasprint kwam Greg niet meer verder dan de 24e plaats. Matthew Goss won, voor Tyler Farrar en Yoann Offredo.

"Het ging spijtig genoeg weer niet door. Het moet dan maar gebeuren in de Vuelta. De vorm is uitstekend, het moet gewoon een keer mee willen zitten", aldus onze favoriet.

Geschreven door Wim op 22/08/2010