Greg Van Avermaet

"Lastige dag, heel goeie benen"

Greg kwam uitstekend voor de dag in de vierde en zwaarste rit op Waals grondgebied. Hij liet zich meermaals zien, maar strijden om de overwinning zat er weer niet in.

Het parcours tussen Vielsalm en Villers-Le-Bouillet schotelde verschillende pittige hellingen voor, waar Greg in het begin van de finale gebruik van maakte om koers te maken. Maar hoe vaak onze favoriet ook probeerde, ronddraaien en weggeraken zat er niet in.

Het was ploegmaat Jan Bakelants die van een dood moment handig gebruik maakte om een kloof te slaan. Hij en vijf metgezellen mochten uiteindelijk strijden om de zege. De Fransman Laurent Mangel sprintte sneller dan Marco Marcato en is ook de nieuwe leider.

"Jammer dat winst er weer niet inzat", liet Greg na afloop weten. "Het was een lastige dag, maar ik had heel goeie benen. Toen Bakelants aanviel, stopte ik zo goed mogelijk af."

"De favorieten keken vooral naar elkaar en de beslissing was gevallen. Spijtig genoeg konden we niet meer vooraan post vatten. Morgen de laatste kans!"

Geschreven door Wim op 27/07/2010