Greg Van Avermaet
Opnieuw vierde op het BK

Opnieuw vierde op het BK

Het zit Greg nooit mee op het Belgisch kampioenschap. Onze favoriet werd al voor het derde jaar op rij vierde, twee plaatsen na kopman Gilbert. Een sterke Stijn Devolder won.

De strijd om het zwart-geel-rode kleinood werd geleverd op Leuvense wegen. Het parcours was 240 kilometer lang, verdeeld op zeventien ronden met enkele pittige kuitenbijters.

Na een vroege vlucht - met onder meer ploegmaat Wilfried Cretskens, Niko Eeckhout en Jurgen Van De Walle - werd op een goeie veertig kilometer van de streep een grote schifting doorgevoerd. Het vele werk van de Lottorenners werd beloond want Philippe Gilbert, Jürgen Roelandts én Greg waren present in een elitegroep van elf.


Phil schudde enkele keren aan de boom, waarbij Greg en Jürgen telkens perfect afstopten. Het was echter de aanval van Stijn Devolder in het begin van de slotronde die de goeie was. De West-Vlaming snelde naar zijn tweede titel en houdt daarmee de trui binnen de rangen van Quick Step. Titelverdediger Tom Boonen was er door een knieblessure niet bij.

Greg mocht ook fluiten naar het overige eremetaal, want Phil ging alleen in de achtervolging met Frederik Veuchelen in het wiel en zij pakten respectievelijk zilver en brons. Onze favoriet sprintte dan maar met overwicht naar een vierde plaats, het resultaat dat hij nu al voor het derde jaar op rij neerzet op het Belgisch kampioenschap.

Geschreven door Wim op 27/06/2010