Greg Van Avermaet
OLYMPISCH GOUD!!!

OLYMPISCH GOUD!!!

Greg is Olympisch kampioen! In Rio de Janeiro vielen de puzzelstukjes eindelijk allemaal op zijn plaats en veroverde onze favoriet het hoogst haalbare voor een sportman!

De kopman van de Belgen ging met nog zeventig kilometer te gaan al in de aanval. De vroege vluchters met onder meer Michal Kwiatkowski werden opgeraapt, maar veel voorsprong kregen ze op het loodzware parcours nooit. Toch bereikte Greg de finale in de vuurlinie.

Op de 9 kilometer lange en steile klim reden topfavoriet Vincenzo Nibali, Sergio Henao en Rafal Majka weg. Na een valpartij in de afdaling van de twee anderen bleef enkel laatstgenoemde nog vooraan over en de Pool leek gaan vliegen.

Maar een tegenaanval van Greg en Jakob Fuglsang in de vlakke slotfase zorgde ervoor dat ze met drie sprintten voor goud. Onze favoriet maakte brandhout van zijn twee gezellen en pakte met prachtig stuk sportgeschiedenis de grootste overwinning uit zijn carrière! Heel het land op zijn kop, met een onuitwisbare lach op Greg zijn gezicht.

Geschreven door Wim op 06/08/2016