Greg Van Avermaet
Bijna raak in Ingooigem

Bijna raak in Ingooigem

De laatste halte voor het Belgisch kampioenschap is traditiegetrouw Halle-Ingooigem. Greg reed er net als vorig jaar een goeie wedstrijd en maakte aanspraak op de overwinning.

Onze favoriet schoof met nog dertig kilometer te gaan mee met de beslissende vlucht van acht. Op dertien kilometer van het einde, tijdens de beklimming van de Tiegemberg, ontbond hij zijn duivels.


Niemand kon zijn aanval beantwoorden, maar de tandems van Quick Step en Vacansoleil wisten hem een eind verderop toch bij de kraag te vatten. Greg moest even bekomen en toen viel de wedstrijd in zijn plooi.

Jurgen Van De Walle ging er solo vandoor en volgde zichzelf op als winnaar in Ingooigem. Arnoud van Groen verloor het man-tegen-mangevecht en werd tweede. In een sprint om de derde plaats was Greg te snel voor Stijn Devolder.

"Ik zat in de tang van Quick-Step en Vacansoleil. Zij hadden twee mannetjes voorin, ik zat helemaal alleen. Toen Van de Walle ging, werd er netjes afgestopt en was het snel over. Maar mijn honger is groot, ik hoop dan ook genoeg te recupereren voor het BK nu zondag", klonk het op Sporza.

Geschreven door Wim op 23/06/2010