Greg Van Avermaet
Tweede plaats op Laguna Seca

Tweede plaats op Laguna Seca

Voor wie er nog aan zou twijfelen: Greg is helemaal op de goede weg terug na zijn blessures aan pols en sleutelbeen! In de lastige vierde rit van de Tour of California moest onze favoriet enkel het hoofd buigen voor wereldkampioen Peter Sagan.

De etappe was met 217 kilometer de langste in deze ronde, en werd in volle finale pittig gekruid met een klim van 5,5 kilometer en een steile kuitenbijter van een dikke kilometer.

Een vroege ontsnapping van zeven renners, waaronder Mark Cavendish, werd vakkundig gecontroleerd door het peloton. In de slotfase werd het grote pak in stukken uiteen gerukt, maar Greg handhaafde zich met een paar ploegmaats goed vooraan.

Onze favoriet, die zijn verjaardag de avond ervoor duidelijk niet te zwaar heeft gevierd, ging op het legendarische circuit van Laguna Seca de sprint aan met Peter Sagan en Nathan Haas. Enkel de wereldkampioen bleek sneller, maar Greg blikte tevreden terug.

"Ik wou vroeger aanzetten, maar dat ging niet door de versnelling van Haas. Het belangrijkste is dat ik al zeer tevreden mag zijn over mijn conditie!"

Geschreven door Wim op 18/05/2016