Greg Van Avermaet
Dubbelslag in Tirreno na ware thriller!

Dubbelslag in Tirreno na ware thriller!

Greg heeft na een fantastische finale de zesde en voorlaatste rit in Tirreno-Adriatico veroverd! Hij was de beste van een kopgroep met Peter Sagan, Michal Kwiatkowski en Zdenek Stybar.

De op een na laatste etappe voerde de renners van Castelraimondo naar Cepagatti over 210 kilometer. Zes man, waaronder Stefano Pirazzi en Mirko Selvaggi, kleurde de dag.

Op twintig kilometer van het einde kregen we plots een heel andere wending. Peter Sagan en onze Greg gingen na een tussensprint immers vol door. Leider Zdenek Stybar en twee ploegmaats, Michal Kwiatkowski en nog eens twee makkers van Sagan waren ook mee.

Wat volgde was een ijzingwekkende strijd tussen de acht dapperen en het peloton. Het verschil groeide tot maximaal een halve minuut, maar versnellingen van onder meer Vincenzo Nibali, Jan Bakelants, Alejandro Valverde en Jasper Stuyven brachten alles weer dichter.

Toch bleven Greg, Sagan, Stybar en Kwiatkowski net uit de greep van het pak. Laatstgenoemde ging van ver aan en versmachtte Stybar, maar Sagan counterde vlot. Greg beet zich vast in het wiel van de wereldkampioen, kwam ernaast, ging erover en trok in de laatste meters het laken naar zich toe. Een schitterende tweede seizoenszege van onze favoriet!

Dankzij de bonificatieseconden mag Greg ook als leider de afsluitende tijdrit aanvatten. Met 7 seconden op Stybar, 8 op Sagan, 21 op Bob Jungels en 31 op Kwiatkowski maakt hij een serieuze kans op eindwinst. "Dat voelt raar aan in een koers als de Tirreno", klinkt het.

"Maar ik ga er alles aan doen om deze unieke kans te grijpen. Ik ben geen specialist, maar de laatste jaren is mijn tijdrit beter en de vorm is er ook", vervolgt Greg. "Vandaag was de finale niet ideaal voor de ploeg, maar ik heb het tactisch aangepakt en ben erg tevreden!"

Geschreven door Wim op 14/03/2016