Greg Van Avermaet
Ook in Kuurne strijdend voor winst

Ook in Kuurne strijdend voor winst

Daags na de zege in de Omloop heeft Greg in Kuurne-Brussel-Kuurne opnieuw meegedaan voor de prijzen. Hij was mee met de goeie slag, maar zag Jasper Stuyven uiteindelijk solo winnen.

Ook het tweede luik van het Vlaamse openingsweekend werd gekleurd door een ruime vroege vlucht. Op zo’n 35 kilometer van de streep werden ze afgelost door een dozijn verse krachten.

Daarbij Greg en verder ook trainingsmakker Olivier Naesen, Tom Boonen, Julien Vermote en Luke Rowe. De rest van het uitgedunde peloton werd op meer dan een halve minuut gereden.

Toch bleef de druk van de sprintersploegen aanhouden, wat Jasper Stuyven tot een aanval inspireerde. Het jonge Belgische talent begon aan een solo van zeventien kilometer en zou die dankzij vertwijfeling bij de achtervolgers, maar ook ondanks hevige wind, prachtig uitzingen.

Greg, Boonen en co werden nog gegrepen in de voorlaatste kilometer. Alexander Kristoff won de sprint om de tweede plek, onze favoriet bolde uiteindelijk als 74e over de streep.

"Door de wind was het vandaag heel lastig. Toen Stuyven aanviel, twijfelden we te lang. Maar hij was indrukwekkend vandaag", aldus Greg, die volgende week mikt op de Strade Bianche.

Geschreven door Wim op 28/02/2016