Greg Van Avermaet
Winnaar van de Omloop!

Winnaar van de Omloop!

Greg heeft het klassieke voorjaar in stijl op gang getrokken! Onze favoriet won de Omloop Het Nieuwsblad door in een sprint met vijf Peter Sagan en Tiesj Benoot te vloeren.

De openingsklassieker werd in zachte omstandigheden afgewerkt, wat een dozijn renners motiveerde voor de vroege aanval. Groter dan vijf minuten werd hun voorsprong nooit.

Op de Taaienberg, iets minder dan zestig kilometer voor de aankomst, barstte de wedstrijd los. Greg werd perfect gelanceerd door ploegmaat Daniel Oss en sloeg samen met Luke Row een kloof. Tiesj Benoot en Peter Sagan kwamen aansluiten en de trein was vertrokken.

Een voor een werden de vroege vluchters opgeraapt en achtergelaten, op een sterke Alexis Gougeard na. Het uitgedunde peloton, waar Etixx-Quick Step de meubelen probeerde te redden, hing lange tijd op een kleine minuut dankzij de uitstekende samenwerking vooraan.

De vijf hielden uiteindelijk genoeg over om te mogen strijden om de overwinning. Greg ging de sprint bergop in de nieuwe slotkilometer als eerste aan, zette wereldkampioen Sagan meteen op een lengte en knalde onweerstaanbaar naar een prachtige en belangrijke overwinning! Benoot maakte het Belgische feestje compleet met een derde plaats.

"Ik ben zielsgelukkig", klonk onze favoriet na afloop. "De vermoeidheid was er wel, maar op zo’n aankomst heb ik mijn kwaliteiten en kan ik ook de snelle Sagan kloppen. Ik ben van mijn eigen sterkte uitgegaan en heb vroeg aangezet. Dat is nog altijd mijn beste aanpak."

"Een kopman moet scoren. Dit was de belangrijkste koers tot dusver en winnen doet dan ook veel deugd. Het geeft vertrouwen voor de grote afspraken die nog volgen. Of ik deze vorm kan aanhouden? Dat denk ik wel, ik rij altijd een lang seizoen", aldus de fiere winnaar!

Foto’s © Tim De Waele

Geschreven door Wim op 27/02/2016