Greg Van Avermaet
Lekke band verknalt sprint in Parijs-Tours

Lekke band verknalt sprint in Parijs-Tours

Drama in de slotkilometer van Parijs-Tours. Greg was op pad met Matteo Trentin en Tosh Van der Sande, maar kreeg net voor de sprint om de zege af te rekenen met een lekke band.

Twee weken na het WK in Richmond mocht onze favoriet nog eens in actie komen. Parijs-Tours, de wedstrijd die hij won in 2011, is meteen ook zijn laatste wapenfeit van dit seizoen.

Van bij de start werd er duchtig de pees op gelegd en het peloton viel snel in waaiers uiteen. Greg kon mee met de voorste groep van zo’n 30 man. De rest, waaronder Nacer Bouhanni, Niki Terpstra en titelverdediger Jelle Wallays, was daar al gezien.

Na een paar tevergeefse pogingen van enkele Fransen viel de beslissing op het duo kuitenbijters in de laatste tien kilometer. Matteo Trentin en onze Greg voerden om beurten de forcing en enkel Tosh Van der Sande kon aanpikken. Namen als Arnaud Démare, Heinrich Haussler, Tony Gallopin en Tiesj Benoot kwamen te kort.

We stevenden af op een sprint met drie, tot het noodlot toesloeg. Greg reed lek op amper een kilometer van de streep en mocht een streep trekken door zijn winstkansen. Hij zag hoe Trentin het laken naar zich toe trok en bolde seconden later als derde over de streep.

"Dit hebben we dan ook weer meegemaakt", zuchtte onze favoriet nadien. "Ik had hier kunnen, moeten winnen. Even dacht ik nog dat ik kon meesprinten omdat mijn band niet snel leegliep."

"In de laatste bocht voelde ik echter al dat het moeilijk zou worden en toen de andere hun spurt inzetten, stond ik helemaal plat. Dan is het gewoon onmogelijk."

"Het had een mooie afsluiter geweest... Gelukkig is het nu tijd voor rust. We blijven positief: als ik dit niveau blijf halen komt er vroeg of laat een mooie prijs uit de bus", besloot Greg.
Geschreven door Wim op 11/10/2015