Greg Van Avermaet
Sterke prestatie levert derde plaats op

Sterke prestatie levert derde plaats op

Etappe zeven in Zwitserland was er een voor de vluchers. Greg ging zijn kans en kwam op weg naar Wetzikon fantastisch voor de dag, maar uiteindelijk moest hij tevreden zijn met de derde plaats.

Vanuit de zestienkoppige vroege vlucht versnelde Marcus Burghardt op een zestigtal kilometer van de streep. Zijn metgezellen lieten hem gaan maar mispakten zich aan de Duitser, die na een knappe solo zijn tweede ritzege mocht vieren.

Na de winnaar mocht Greg zich de beste man in koers noemen. Onder zijn impuls kwam een achtervolgende groep van vijf tot stand, waarvan hij de beste indruk maakte.

In de sprint moest onze favoriet de duimen leggen voor Oscar Freire. Met Manuel Quinziato en Luis Léon Sanchez vervolledigden twee andere bekende namen de top vijf.


"Toen Burghardt ging, twijfelde ik. Het leek me te vroeg, maar hij was ontzettend sterk", vertelde Greg achteraf aan Cyclingnews. "Zelf voelde ik me ook erg goed. Laat het Belgisch kampioenschap maar komen, het parcours in Leuven ligt me en ik ben er klaar voor!"

Geschreven door Wim op 18/06/2010