Greg Van Avermaet
Tweede in Eneco Tour, ploegmaat wint slotrit

Tweede in Eneco Tour, ploegmaat wint slotrit

Greg heeft zijn tweede plaats in de eindafrekening van de Eneco Tour niet meer uit handen gegeven. Zijn stunt van vorig jaar op de Muur van Geraardsbergen kon hij helaas niet overdoen, maar Manuel Quinziati hield de ritzege via een vroege vlucht binnen de ploeg.

De Italiaan bleef samen met Björn Leukemans en Yves Lampaert over uit een omvangrijke kopgroep. In het peloton werd de jacht nooit echt op de spits gevoerd en dus kon het drietal strijden om de dagzege.

In volle finale maakte Quinziato van de Denderoordberg gebruik om de twee Belgen overboord te gooien. Op de Vesten, de voorbode op de Muur van Geraardsbergen, dreigde hij nog stil te vallen maar de trouwe luitenant van de BMC-ploeg mocht dan toch victorie kraaien.

Ruim een halve minuut later sprintte Greg, op de plek waar hij vorig jaar een mooie overwinning boekte, autoritair naar de vierde plek. In het klassement wijzigde er niet veel meer. Tim Wellens liet eindwinst niet meer glippen, onze favoriet en de Nederlander Wilco Kelderman maken het podium compleet.
Geschreven door Wim op 16/08/2015