Greg Van Avermaet
Motorrijder houdt Greg van winst in Clásica

Motorrijder houdt Greg van winst in Clásica

Drama in de Clásica San Sebastián. Greg was in volle finale op weg naar de overwinning in de grootste eendagswedstrijd van Spanje, maar een motorrijder reed hem van de baan.

Onze favoriet was in de aanval op de Bordako Tontorra, de laatste helling van de dag met top op zeven kilometer van de aankomst. Hij had vijftien seconden voor op Adam Yates en nog wat meer op een groepje favorieten, tot een onbegrijpelijk incident alles aan diggelen sloeg.

"Op 600 meter van de top reed een motor van de organisatie me plots aan langs achteren. Hij reed op die steile stroken veel te dicht. Ik ging hard tegen de grond en kon niet meer verder door een gebroken fietskader en achterwiel. Game over. Bravo!", liet een boze Greg weten.

"Ik ging de wedstrijd hoogstwaarschijnlijk winnen. Het gat op Yates was groot en zelfs al kwam hij in de afdaling nog terug, dan had ik het in de sprint afgemaakt. Hij wist dat ik voorop reed en daardoor had hij dus niet door dat hij uiteindelijk als eerste over de streep reed."

"De schade valt mee, maar we gaan wel een klacht indienen bij de organisatie. Je krijgt niet elke dag de kans om een klassieker te winnen. Er zijn ook veel punten om de World Tour voor mezelf, de ploeg en België aan verbonden. Bijna stond de Clásica San Sebastián op mijn palmares, maar nu staan er schaafwonden op mijn arm", aldus onze favoriet.
Geschreven door Wim op 01/08/2015