Greg Van Avermaet
Lommel is voor Greg!

Lommel is voor Greg!

Greg heeft zijn ritzege in de Tour nog eens overgedaan in het natourcriterium van Lommel! Onze favoriet versloeg opnieuw Peter Sagan, tot jolijt van het massaal opgedaagde publiek. De derde plaats was voor Kevin Hulsmans, die voor eigen volk zijn fiets aan de haak hing.

"Ik heb genoten van de ploegentijdrit, maar natuurlijk was de winst in Rodez nog specialer. Zo’n ritzege in de Ronde van Frankrijk is iets waar je als jong kereltje veel van droomt. Die droom is op 17 juli 2015 uitgekomen. Een zalig gevoel", vertelde Greg, die duidelijk genoot.

De laatste dagen stonden in het teken van zijn kersvers vaderschap. "Het zijn drukke tijden geweest. Men zegt soms dat het druk is in de Tour de France, maar bij momenten werd er bij ons thuis nog een schepje bovenop gedaan. Maar ik ben ontzettend gelukkig nu Fleur er is."

"Afgelopen nacht heb ik wel op een andere plaats geslapen. Ik kan de rust nu wel weer gebruiken. Vandaag is er Lommel, morgen volgt Herentals en dan trek ik naar het Spaanse San Sebastiàn om vervolgens terug te keren en in Ninove te rijden. Mijn normale rennersleven trekt zich dus weer op gang", aldus onze favoriet. Het criterium van Heist staat niet meer gepland.

Next days some criteriums in Belgium and amazing crowds #lommel

Een foto die is geplaatst door Greg Van Avermaet (@gregvanavermaet) op
Geschreven door Wim op 29/07/2015