Greg Van Avermaet
Winst in de ploegentijdrit!

Winst in de ploegentijdrit!

De ploegentijdrit op dag negen in de Tour is gewonnnen door het BMC Racing Team! Greg en co waren na 28 kilometer het Team Sky van leider Chris Froome met een secondje te snel af.

Het parcours van Vannes naar Plumelec was vrij pittig, met twee klimmetjes onderweg en aankomst op een stevige kuitenbijter. De BMC-ploeg, regerend wereldkampioen in het vak, mocht als voorlaatste van het startpodium bollen en vloog er duidelijk meteen in.

Aan de tussenpunten bleek al snel dat het een spannende strijd zou worden met Movistar en het als laatste gestarte Sky van leider Chris Froome. Greg beet hard op de tanden want moest als vijfde absoluut mee over de lastige slothindernis, maar onze favoriet deed dat met verve.

BMC deed vier seconden af van de tijd van Movistar en wachtte in spanning op de komst van Sky. Dat ging de helling duidelijk minder goed op en uiteindelijk bleek het verschil een luttele seconde ... in het voordeel van Greg en zijn ploegmaats! De ontlading was dan ook groot.

"Ja, het was nipt he", haalde een blije Greg opgelucht adem. "Op de slotklim hebben we het verschil gemaakt. We bleven goed bij elkaar en Rohan Dennis reed fantastisch. Ik zat lang in de slechtste positie, dat zijn wel van die momenten dat je niet graag op de fiets zit", lachtte hij.

"Dit is toch een heel goed gevoel. We hadden er veel van verwacht, we beschouwden ons zelf als topfavoriet en dan is het perfect als je het ook kunt afmaken. Al is het maar met één seconde, winnen is winnen. Ik heb al genoeg verloren met een klein verschil."

"Deze overwinning is er een van heel de ploeg. Ik had liever ook alleen op het podium gestaan in deze Tour, maar met de ploeg is het even plezant. Renners, staf, mecaniciens, het is als een geheel dat je naar die ploegentijdrit toewerkt. We hebben een perfecte tijdrit gereden."

"Het geel is niet voor Tejay, maar we kunnen tevreden zijn. Een groot feest? Het is rustdag morgen, dus we kunnen ons toch een beetje laten gaan. Daarna is het nog twee weken afzien en we hebben nog doelen. Maar zo de rustdag in gaan is plezant", aldus onze favoriet.
Geschreven door Wim op 12/07/2015