Greg Van Avermaet
Nu zesde op de Mûr-de-Bretagne

Nu zesde op de Mûr-de-Bretagne

De Fransen hebben met Alexis Vuillermoz een eerste ritzege te pakken in de Ronde van Frankrijk. De renner van Ag2r sprong weg op de Mûr-de-Bretagne en won. Greg, die tevergeefs in de tegenaanval ging en daarmee zijn pijlen voor de sprint verschoot, werd zesde.

Een compact peloton begon aan de lastige Mûr-de-Bretagne, een helling van twee kilometer. De aankomst lag op de top en dus moest Greg vooral hopen dat alles zou samenblijven. Dat gebeurde helaas niet, want Vuillermoz sprong op 500 meter van de top weg.

Daniel Martin ging alsnog in de tegenaanval, maar kwam te kort. Greg probeerde het zelf ook, maar kreeg meteen Peter Sagan in het wiel. In de sprint voor de derde plaats die daarop volgde was het Alejandro Valverde die Sagan, Tony Gallopin en onze favoriet vooraf ging.

“Ik was niet goed genoeg”, zei Greg na afloop voor de camera van Sporza. “Ik heb nog een poging gedaan om te springen, maar ik kon het verschil niet maken. Morgen is er de ploegentijdrit. Het doel is om te winnen en het geel te pakken met Tejay Van Garderen.”

Geschreven door Niels op 11/07/2015