Greg Van Avermaet
Vijfde na frustrerende slotkilometer in Le Havre

Vijfde na frustrerende slotkilometer in Le Havre

Greg heeft de lastige aankomst op de zesde Tourdag niet naar zijn hand kunnen zetten. Hij was op de afspraak, maar Zdenek Stybar profiteerde optimaal van de rivaliteit bij de rest.

De 191,5 kilometer lange etappe van Abbeville naar Le Havre was er een met een rustige aanloop. Kenneth Vanbilsen, Perrig Quemeneur en Daniel Teklehaimanot reden een ganse dag voorop. Laatstgenoemde wordt overigens de eerste zwarte Afrikaan ooit in de bolletjestrui.

Op drie kilometer van de streep werd Vanbilsen als laatste gevat, en het peloton trok in snelvaart naar stevig oplopende laatste halve kilometer. Greg werd door de BMC-ploeg goed vooraan gehouden en ging uitstekend de finale in.

Onder de rode vod werd het peloton opgeschrikt door een zware val van leider Tony Martin, die morgen niet meer zal starten. Diens ploegmaat Zdenek Stybar maakte van de chaos en de vertwijfeling bij Greg, Peter Sagan en andere favorieten gebruik om een kloof te slaan.

De anderen keken naar elkaar en de Tsjech was gaan vliegen. Greg kwam uiteindelijk als vijfde over de streep, duidelijk ontgoocheld. "Ik verwachtte veel van deze rit en ik voelde me heel goed, maar ik win niet. Het is jammer hoe de finale gelopen is", klonk het.

"Ik wou het slim spelen en wachtte op Sagan om het gat te dichten. Maar dat deed hij vreemd genoeg niet. Frustrerend, want de ganse dag zit je met stress voor die finale en dan is je wedstrijd op 500 meter van de streep voorbij", aldus onze favoriet.

Geschreven door Wim op 09/07/2015