Greg Van Avermaet
Tanden bijten op de Muur van Hoei

Tanden bijten op de Muur van Hoei

In de derde Touretappe heeft Greg zich weer zijn strijdlust getoond. De Belgische tocht met aankomst op de beruchte Muur van Hoei werd gewonnen door Joaquím Rodriguez.

Met start in Antwerpen en de finish van de Waalse Pijl werd dag drie in de Ronde van Frankrijk een feestje op Belgische bodem. Helaas was dat niet het geval voor alle renners.

Enkele zware valpartijen zorgden voor een resem opgaves, waaronder die van Tum Dumoulin, Simon Gerrans en na de etappe ook geletruidrager Fabian Cancellara.

Greg werd van onheil gespaard, maar moest bij het aansnijden van de finale wel een sprong van een tweede naar een eerste peloton maken. Nadien bleef hij goed gepositioneerd.

Onze favoriet vatte de loodzware Muur van een kilometer in de absolute spits van het peloton aan. Hij hield tot halverwege uitstekend tred met de lichtere klimmers, maar moest dan toch een gaatje laten. Uiteindelijk werd hij veertiende op 22 seconden van de winnaar. In het klassement schuift hij op naar een mooie vijfde plek.

"Ik denk dat ik er het maximale heb uitgehaald", verklaart onze favoriet. "Dit is een finish die net iets te zwaar is voor mij, maar ik reed een goede wedstrijd en kon lange tijd de pure klimmers volgen. Ik verlies niet te veel tijd en dat was het doel vooraf."

Greg kwam ook terug op de neutralisatie die volgde op een zware val. "Er was veel verontwaardiging en ik vind het ook vreemd. Gisteren hebben ze niets gedaan toen er gevallen werd. Als ze morgen vallen en ik lig erbij, dan zullen ze ook niet wachten. Zo kun je niet redeneren. Dan moet elke koers geneutraliseerd worden."

Morgen kan Greg, die op minder dan een halve minuut van leider Chris Froome staat, een gooi doen naar geel in de kasseienrit. "Ik kijk ernaar uit. Bovendien zijn het geen vlakke stroken merkte ik, maar gaat het een beetje golvend. Dat is in mijn voordeel", klonk het.

Received nice painting and pretty cool helmet, numbers for today stage! #yellow #belgium #bestteam #bmc

Een foto die is geplaatst door Greg Van Avermaet (@gregvanavermaet) op
Geschreven door Wim op 06/07/2015