Greg Van Avermaet
Pittige waaierrit resulteert in zesde plaats

Pittige waaierrit resulteert in zesde plaats

De eerste rit in lijn van deze Ronde van Frankrijk is uitgedraaid een ware veldslag. Greg zat aan de boord van de eerste waaier en werd zesde, in het zog van ritwinnaar André Greipel.

Vier vluchters kleurden lange tijd de 166 kilometer lange tocht van Grand Départ Utrecht naar Neeltje Jans, een aangelegd werkeiland van de Oosterscheldekering in Zeeland.

Armindo Fonseca, Stef Clement, Perrig Quemeneur en Jan Bárta werden echt nog voor de finale bijgebeend. Op zestig kilometer van het einde al werd het peloton in waaiers getrokken.

Deze tweede poging was succesvol en resulteerde in een eerste groep van een kleine dertig renners, waaronder Greg als enige Belg. BMC had ook kopman Tejay Van Garderen mee, geletruidrager Rohan Dennis miste helaas wel de boot.

Vooral Quick Step knapte veel werk op voor Mark Cavendish, maar die ging zijn sprint van te ver aan. André Greipel wn voor Peter Sagan, Greg bolde als zesde over de aankomst.

"Er zat misschien wel nog meer in als Daniel Oss de sprint beter kon voorbereiden, maar het zou sowieso moeilijk geweest zijn tegen Greipel en Cavendish", reageerde onze favoriet.

""De eerste week is belangrijk voor mij en dan is het goed om zo te starten. De benen zijn in orde. Het was een hectische etappe, ikk hou er niet van, maar ik ben blij dat ik voorin kon blijven. De komende dagen heb ik meer kans."
Geschreven door Wim op 05/07/2015