Greg Van Avermaet
Vijfde in proloog Ronde van België

Vijfde in proloog Ronde van België

In de Ronde van België heeft Greg zijn tweede luik van het seizoen helemaal op gang getrokken. Hij was ook meteen op de afspraak met een knappe vijfde plaats in de proloog.

Geen lange tijdrit dit jaar, maar dus wel een korte openingschrono van iets minder dan zeven kilometer in en rond Bornem. Een kolfje naar de hand van de Oostenrijker Matthias Brändle.

De voormalige werelduurrecordhouder zou Rohan Dennis, de jarige ploegmaat van Greg en nota bene degene die het record van hem afsnoepte, met twee seconden voorblijven. Onze favoriet zelf deed het ook uitstekend en klokte de vijfde tijd, op elf seconden van de winnaar.

Daarmee schoof Greg zichzelf meteen naar voor als een van de grote kanshebbers op eindwinst. "Het is afwachten hoe ik het er de komende dagen van zal afbrengen, maar mijn prestatie in deze proloog geeft me inderdaad alvast veel goede hoop", reageerde hij.

"Morgen wordt het wellicht een massasprint, daarna volgt de rit in de Vlaamse Ardennen. Dat moet mij liggen, net als de etappe van zondag in Sankt Vith. Er kan echt wel nog verschil gemaakt worden in het klassement. Ik weet dat ik ver kan komen in deze rittenkoers."

Geschreven door Wim op 27/05/2015