Greg Van Avermaet
Meteen op dreef in Yorkshire

Meteen op dreef in Yorkshire

Met de versbakken Tour of Yorkshire heeft Greg het tweede luik van zijn seizoen aangevat. Onze favoriet presteerde meteen naar behoren in de driedaagse, en greep enkel door details naast een overwinning.

In de eerste etappe op Brits grondgebied raakte Greg in de achtergrond verzeild omdat een massale val het peloton deed verbrokkelen. De lastige omloop gaf hem nog kansen om groepjes een voor een op te rollen, maar de vijf eersten bijhalen lukte niet meer. Lars Petter Nordhaug won en legde de basis voor eindwinst, Greg snelde autoritair naar plek zes.

Daags nadien werd de zege betwist in een massasprint. Ei zo na schreef onze favoriet een ander verhaal. Vlak onder de vod van de laatste kilometer waagde hij een ultieme uitval, die helaas strandde op minder dan honderd meter van de streep. Moreno Hofland maalde er niet om en mocht juichen.

Ook op de slotdag was Greg zegerijp, maar in volle finale bleek een counter van Ben Hermans op de eerder ontsnapte Lawson Craddock al de overwinning op te leveren voor de BMC-ploeg. Onze favoriet maakte het feestje compleet door de sprint om de tweede plek met de vingers in de neus naar zich toe te trekken. In de eindafrekening is Greg zevende.

Nu volgen twee weken rust, en op 27 mei staat Greg aan de start van de Ronde van België.

Geschreven door Wim op 03/05/2015