Greg Van Avermaet
Finale E3 verpest door zware val

Finale E3 verpest door zware val

De E3 Prijs in Harelbeke is dit jaar uitgedraaid op een wedstrijd om snel te vergeten. Op een kleine achttien kilometer van de streep kwam Greg immers zwaar ten val. Het zag er even heel erg uit, maar gelukkig kon onze favoriet toch nog op de fiets kruipen en aankomen.

Een uitslag rijden zat er uiteraard niet meer in. De BMC-ploeg was op het moment van de val nog bezig met te jagen op het koptrio Peter Sagan, Zdenek Stybar en Geraint Thomas. Laatstgenoemde won uiteindelijk na een late aanval waarbij het licht van Sagan uitging.

"We gingen redelijk snel die bocht in. Aleksandr Kolobnev miste hem compleet en ging vervolgens vol in de remmen. Ik zat op dat moment vlak op zijn achterwiel en kon me niet rechthouden", doet Greg het relaas. "Het was een redelijk zware val, ja."

"Ik maakte daar een volledige koprol, maar landde vol op mijn rug. De schade aan de schouder valt mee, de heup is wel geraakt. Normaal sta ik altijd meteen recht om door te rijden, maar na deze serieuze smak had ik daar geen zin in. Ik moest even bekomen."

"Uiteindelijk ben ik dan toch naar de finish gereden. Beter even losrijden dan meteen in de wagen stappen. We gaan nu overleggen met de ploeg of we naar het ziekenhuis gaan. Maar dat lijkt me wel: we kunnen best kijken of er gevolgen zijn", aldus Greg.

Achteraf bleek de schade bij onze favoriet, die trouwens twee keer onderuit ging, gelukkig nog mee te vallen. Vooral de heup deed pijn, maar van breuken was er geen sprake.
Geschreven door Wim op 27/03/2015