Greg Van Avermaet
Tirreno zit erop na nog een goeie tijdrit

Tirreno zit erop na nog een goeie tijdrit

Greg heeft Tirreno-Adriatico afgesloten met een mooie elfde plaats tegen de klok. De Italiaanse rittenkoers was, met vooral de ritzege op dag drie, een meer dan geslaagde aanloop naar de klassiekers.

De zevende en laatste opdracht betrof de traditionele chronoproef rond San Benedetto del Tronto. Greg deed het net als in de proloog voortreffelijk en legde de tien kilometer uiteindelijk 27 seconden trager af dan winnaar Fabian Cancellara, goed voor een elfde plek.

In de eindafrekening, die getopt wordt door Nairo Quintana, bekleedt onze favoriet de 48e plaats. De laatste voorbereiding op de klassieke hoogdagen zit erop, en het was een succesvolle onderneming met de ritzege in Arezzo en het dagje leiderstrui als hoogtepunten.

"Ik ben uiteraard heel tevreden, veel beter kon ook niet", reageerde Greg. "De ploeg mikte hier op ritwinst en ik ben blij dat ik daarvoor heb kunnen zorgen. Ook de tijdritten gingen heel goed. Ik zal nooit een specialist worden, maar ik voel veel kracht in de benen."

"De komende dagen staan in het teken van herstel. We zullen met de ploeg verblijven aan het Gardameer, hopen op goed weer. Het was tot dusver een uitstekende voorbereiding en ik voel me meer dan klaar voor Milaan-Sanremo zondag", besloot onze favoriet gemotiveerd.
Geschreven door Wim op 17/03/2015