Greg Van Avermaet
Te zwaar parcours om leiderstrui te behouden

Te zwaar parcours om leiderstrui te behouden

Greg heeft de blauwe leiderstrui in Tirreno-Adriatico helaas na een dag alweer moeten afgeven. De Nederlander Wout Poels is de nieuwe eigenaar na een pittige tocht richting Castelraimondo, die voor onze favoriet uit net te veel klimwerk bestond.

Rit drie was 226 kilometer lang en schotelde een aantal lastige beklimmingen voor, waaronder twee keer de Crispiero in volle finale. Een helling van vier kilometer met steile percentages.

Het BMC Racing Team controleerde de wedstrijd in dienst van Greg, maar in de finale ging het te snel. "Bij de eerste passage had ik al door dat het lastig zou worden. Als die klim wat regelmatiger was, had ik wellicht nog een kans gemaakt", vertelde onze favoriet.

Bij de tweede keer, op een kilometer van de top, moest Greg inderdaad passen. Het tempo van de klimmers lag te hoog en ook andere klassieke types moesten het hoofd buigen. Uiteindelijk won Poels licht afgescheiden voor een selecte groep, goed voor een dubbelslag. Onze favoriet liet het finaal wat lopen en bolde binnen op een goeie twee minuten.

Geschreven door Wim op 14/03/2015