Greg Van Avermaet
Etappewinst in Tirreno-Adriatico!

Etappewinst in Tirreno-Adriatico!

Dag drie in Tirreno-Adriatico is ten prooi gevallen aan Greg! Onze favoriet maakte in een lastige sprint bergop korte metten met kleppers als Peter Sagan, Zdenek Stybar, Filippo Pozzato en Fabian Cancellara. Bovendien wordt hij de nieuwe leider.

Net als gisteren zat Danilo Wyss in de vroege ontsnapping. De BMC-renner en zijn vier gezellen liepen uit tot een kwartier, maar op zeventien kilometer van de streep liep alles weer samen.

De aankomst in Arezzo lag na 203 kilometer, waarvan de laatste erg pittig was. Greg werd met verve afgezet door zijn ploegmaats, vooral Daniel Oss en Damiano Caruso leverden berenwerk. Desondanks ging onze favoriet de lastige sprint van ver aan, net voor de laatste bocht al.

Met Peter Sagan, die hier vorig jaar won, en Zdenek Stybar, die vorige zaterdag in de Strade Bianche nog te sterk was, zaten er serieuze kapers op de kust. Maar hoe zeer ze ook probeerden, Greg bijhalen lukte niet meer. Onze favoriet snelde ijzersterk naar winst! Sagan, Stybar, Filippo Pozzato en Fabian Cancellara maakten een prachtige top vijf compleet.

Een schitterende eerste zege van het seizoen, en een mooi antwoord met de pedalen richting de zaak rond dokter Mertens waarin Greg vandaag normaal moest voorkomen. Meer nog, onze favoriet pakt ook de blauwe leiderstrui in de Italiaanse rittenkoers over van Adriano Malori!

"Ik was al goed in de Strada Bianche en ik wist dat deze aankomst mij zou liggen. En dus was het belangrijk dat de ploeg me perfect afzette in de laatste kilometer. Ik begon al aan mijn sprint met nog 200 meter te gaan, wat vrij ver was. Maar ik wist iedereen af te houden en daar ben ik heel blij mee. En met de blauwe leiderstrui uiteraard ook!"Geschreven door Wim op 13/03/2015