Greg Van Avermaet
Straf derde in proloog Tirreno-Adriatico

Straf derde in proloog Tirreno-Adriatico

Greg is knap derde geworden in de proloog van Tirreno-Adriatico. Onze favoriet verraste op het 5,4 kilometer lange traject rond Lido di Camaiore door binnen de twee seconden te eindigen van winnaar Adriano Malori en Fabian Cancellara.

Aanvankelijk zou een ploegentijdrit de Italiaanse rittenkoers op gang trappen. Het slechte weer van de voorbije dagen zorgde er echter voor dat het parcours te gevaarlijk was geworden.

En dus werd er geopteerd voor een proloog, wat Greg zich achteraf niet zal beklaagd hebben. Hij legde de 5,4 kilometer af in 6’06”, goed voor een gemiddelde van 53,115 km/h. En dat was nog geen anderhalve seconde trager dan winnaar Adriano Malori. Enkel meervoudig wereldkampioen Fabian Cancellara kon zich nog tussen de Italiaan en onze favoriet nestelen.

"Dit is voor mij ook een verrassing", reageerde een blije Greg. "Het is de eerste keer dat ik top tien rijdt in een tijdrit op WorldTourniveau. Het was best een uitdagend parcours, maar mijn focus zat goed. In de laatste twee kilometer was het moeilijk, maar ik bleef gaan."

"Ploegleider Baldato zei dat ik goed bezig was en dat motiveerde. Ik ben hier blij mee. Het is nog maar eens een teken dat mijn conditie goed is. Met het klassement ga ik me niet bezighouden. Ik probeer misschien een ritzege na te jagen, want het zou deugd doen om ook eens te winnen. Maar het is zaak van vooral voort te werken richting klassiekers", aldus Greg.

Geschreven door Wim op 11/03/2015