Greg Van Avermaet
Kuurne beslist in massasprint

Kuurne beslist in massasprint

Geen hoofdrol voor Greg in Kuurne-Brussel-Kuurne. Toen de koers openbrak had onze favoriet af te rekenen met materiaalpech, maar uiteindelijk kwam alles weer samen en snelde Mark Cavendish naar winst in een massasprint. Greg finishte in de buik van het peloton.

Daags na de Omloop is er Kuurne, een van de vele tradities in de wielersport. En dus spreekt men van een herkansing, aan Greg om de zesde plek van gisteren te proberen verbeteren.

Acht man koos voor het vroege hazenpad, met de Belgen Frederik Backaert, Xandro Meurisse en Dimitri Peyskens. De voorsprong zou echter nooit veel meer dan drie minuten worden.

Reden daarvoor was de oorlog richting de heuvelzone. Jammer genoeg reed Greg lek op een wel heel slecht moment, vlak voor de voet van de Oude Kwaremont, en net daar barstte de wedstrijd los. Onder leiding van Tom Boonen en Sep Vanmarcke scheidde een twintigtal zich af.

Net als gisteren was Etixx-Quick Step dominant voorin. Toen het gat van de selecte groep op het peloton naar de minuut groeide leek de beslissing gevallen. Maar onder leiding van MTN-Qhubeka, Wanty, IAM en Cofidis kwam het grote pak toch weer opzetten.

Op een goeie dertig kilometer van de streep vloeide alles weer samen en zo kwam ook Greg plots weer in de running. Maar alle hindernissen lagen achter de rug en er werd afgestevend op een massasprint. Een ultieme aanval van ploegmaat Philippe Gilbert ten spijt.

Uiteindelijk mocht Mark Cavendish het zegegebaar maken, voor de neus van Alexander Kristoff en Elia Viviani. Jempy Drucker bezorgde BMC een mooie zesde plaats, Greg bolde als 69e over de streep. Het einde van een bewogen weekend. De volgende afspraak is de Strade Bianche.

Geschreven door Wim op 01/03/2015