Greg Van Avermaet
Zesde in alle hectiek

Zesde in alle hectiek

Met de Omloop Het Nieuwsblad brak vandaag weer het langverwachte Vlaamse voorjaar aan. De dag begon hectisch toen Greg in verband werd gebracht met de zaak rond dokter Chris Mertens, maar onze favoriet laadde zich toch op voor een sterke koers en werd zesde.

De openingsklassieker werd gekleurd door acht vroege vluchters met daarbij de Belgen Sean De Bie, Kevin Van Melsen en Louis Verhelst. De Taaienberg op 59 kilometer van de streep betekende zoals wel vaker de eerste schifting en luidde ook het einde in van de kopgroep.

Greg toonde zich gretig en fietste de frustraties van zich af, maar liet zich verrassen toen Etixx-Quick Step met nog dik veertig kilometer te gaan een coup pleegde op de Haaghoek.

Tom Boonen, Niki Terpstra en Stijn Vandenbergh gingen vol door met titelverdediger Ian Stannard in het wiel. Niet veel later maakten Sep Vanmarcke en onze Greg gebruik van de Molenberg om een tegenaanval te plaatsen, maar zij kregen waakhond Zdenek Stybar mee.

Kilometers lang schommelde het verschil tussen de vijftien en dertig seconden, maar onze favoriet en een sterke Vanmarcke kregen het laatste gaatje niet meer gedicht. Vooraan barstte een spannende strijd los, waarin de Quicksteppers zich ondanks de numerieke meerderheid lieten vloeren door een gewiekste Stannard, de Brit die vorig jaar Greg klopte.

Onze favoriet kwam uiteindelijk als zesde over de streep. Zonder meer een knappe prestatie, wetende dat de media deze ochtend berichtten dat hij opgeroepen is door de dopingcommissie van de wielerbond. Greg is volgens hen betrokken bij de zaak rond dokter Chris Mertens, die een aantal atleten zou behandeld hebben met ozontherapie en illegale injecties.

"Het was geen plezant nieuws, maar ik ben onschuldig. Ja, ik was patiënt bij dokter Mertens, maar ik heb mezelf niets te verwijten en zal ze de nodige uitleg verschaffen. Ik zal me verantwoorden bij de bond en ik ben overtuigd dat alles goed komt", klonk Greg aan de start.

Na de wedstrijd gaf hij toe dat het wel in zijn hoofd heeft gespeeld. "Maar ik heb geprobeerd de koers aan te vatten zoals ik dat normaal doe. Jammer dat ik op de Haaghoek te ver zat en we nadien in de achtervolging een mannetje te kort kwamen. Ik zat op mijn limiet. Al bij al ben ik tevreden over mijn race. Morgen een nieuwe kans", aldus onze favoriet.
Geschreven door Wim op 28/02/2015