Greg Van Avermaet
Derde tussen mooie namen in Al Bustan

Derde tussen mooie namen in Al Bustan

Zoals aangekondigd was de tweede etappe in de Ronde van Oman inderdaad iets voor Greg. Onze favoriet overleefde de pittige finale en eindigde na een sprint met een elitegroepje uiteindelijk derde. Fabian Cancellara en Alejandro Valverde gingen hem vooraf.

De finale van de bijna tweehonderd kilometer lange tocht richting Al Bustan werd gekruid met twee korte maar stevige beklimmingen. Het peloton scheurde er dan ook in stukken vaneen.

Na een aanval van onder meer ploegmaat Ben Hermans bleef er een selecte groep van nog geen twintig renners over. Damiano Caruso voerde het tempo op in dienst van Greg, die op een dikke tweehonderd meter van de streep uit het wiel van Daniel Moreno kwam.

Onze favoriet leek op weg naar winst, maar in de allerlaatste meters werd hij nog geremonteerd door Fabian Cancellara en Alejandro Valverde. Filippo Pozzato en Peter Sagan maakten de mooie top vijf compleet. "Jammer dat ik het niet afmaak", klonk het achteraf.

"De ploeg reed sterk en ik had hen graag een overwinning bezorgd, maar ik moest van iets te ver aanzetten." De ontgoocheling om het verlies werd echter snel gerelativeerd toen onze favoriet wat later ook stil stond bij het overlijden van oud-renner Claude Criquielion.
Geschreven door Wim op 18/02/2015