Greg Van Avermaet
Derde in Al Khor Corniche

Derde in Al Khor Corniche

Lang heeft Greg niet moeten wachten op een dichte ereplaats dit seizoen. De tweede rit in Qatar draaide voor onze favoriet uit op een derde plaats, na een sprint met een select gezelschap. Alexander Kristoff was de rapste, voor Andrea Guardini.

Wind, wind en nog eens wind, tot een stevige zandstorm toe. Het verhaal van de 187,5 kilometer lange tocht naar Al Khor Corniche, waarvan Greg er een tachtigtal doorbracht in een vlucht met Jelle Wallays, Matthew Hayman, Michael Morkov en Johann Van Zyl.

Door de hevige waaiervorming in het peloton zat de onderneming er nog voor de finale op. Greg bleek ondanks de inspanningen wel sterk genoeg om te overleven in de vuurlinie. Die was uiteindelijk amper nog vijftien man sterk, en zij mochten sprinten om de overwinning.

Kristoff maakte van de meewind gebruik om van ver aan te gaan en haalde het voor Guardini en onze Greg. Peter Sagan en Tom Boonen maakten de top vijf compleet. "Het was een lastige sprint omdat ik net ervoor een gaatje moest dichten. Maar ik kan tevreden zijn."

"Ik voel dat de conditie goed zit en dat geeft vertrouwen met het oog op het voorjaar. De voorbije dagen heb ik wel al veel gegeven, maar we zullen zien wat dat morgen geeft in de tijdrit", reageerde onze favoriet, die nu knap derde staat in de rangschikking.
Geschreven door Wim op 09/02/2015