Greg Van Avermaet
Eerste koersdag: aanvallen geblazen

Eerste koersdag: aanvallen geblazen

Het wielerjaar 2015 is nu ook voor Greg officieel begonnen. In de eerste etappe van de Ronde van Qatar toonde onze favoriet meteen zijn gekende aanvalslust, maar een sprint van een uitgedund peloton vermijden zat er niet in.

De eerste etappe stuurde het peloton door de woestijn richting het klinkende ‘Sealine Beach’. Jarl Salomein en Luca Sterbini kozen voor de vroege vlucht, daarna was het de beurt aan Greg.

Voor even toch. Onze favoriet ging op veertig kilometer van de streep en verzamelde snel een halve minuut, maar zag in zijn eentje het nutteloze van de actie in en liet zich weer inlopen.

Ook een poging van Lars Boom, Lieuwe Westra en Matti Breschel was vergeefs en een gehalveerd peloton sprintte om de overwinning. Niet Tom Boonen of Arnaud Démare maar José Joaquin Rojas mocht uiteindelijk het zegegebaar maken. Greg finshte als 26e.

Ondertussen had Rohan Dennis in het Zwitserse Grenchen voor groot succes gezorgd binnen de BMC-ploeg. De Australiër verbrak het werelduurrecord met een stevige 52,491 kilometer.
Geschreven door Wim op 08/02/2015