Greg Van Avermaet
Heelhuids door ontsierde massasprint

Heelhuids door ontsierde massasprint

Rit vier in de Eneco Tour is niet bepaald vlekkeloos verlopen. Voor Greg geen gevaar in de uiteindelijke massasprint, maar titelverdediger Zdenek Stybar ging wel vreselijk zwaar onderuit en moet de strijd staken.

De eerste tocht op Belgische bodem stuurde het pak van Koksijde naar Ardooie. Na een lange solo van Frederik Veuchelen en een korte van ploegmaat Daniel Oss was het nog eens de beurt aan de sprinters.

Op een driehonderd meter van de streep werd de wedstrijd echter onthoofd door een vreselijke valpartij. Reinardt Janse van Rensburg keek achterom en veroorzaakte de tuimelperte, waardoor de meute naar links werd gedreven. Zdenek Stybar kon geen kant meer op en knalde tegen de nadarhekkens en het asfalt.

De Tsjechische kampioen, vorig jaar eindwinnaar en ook deze editie de topfavoriet, bleef tot afgrijzen van het publiek met een bebloed aangezicht liggen en moest meteen overgebracht worden naar het ziekenhuis. Greg kwam er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf en Nacer Bouhanni mocht een etappezege vieren.

"Vallen hoort helaas bij het wielrennen, maar dit was wel vreselijk. Ik hoop dat Zdenek rap weer op de fiets kan zitten", betuigde Greg zijn medeleven. "Verder kijk ik uit naar morgen, met de rit in Geraardsbergen kan de Eneco Tour nu echt losbarsten. Ik heb er zin in en ga er alles aan doen om mee te strijden voor winst!"
Geschreven door Wim op 14/08/2014