Greg Van Avermaet
Top vijf in eindklassement Eneco Tour

Top vijf in eindklassement Eneco Tour

Greg is knap vijfde geworden in de eindstand van de Eneco Tour. Tijdens de slotrit losten de favorieten elkaar van geen vin en mochten vroege vluchters strijden om etappewinst. De ronde zelf is voor Tim Wellens.

Met zijn 183,4 kilometer was de zevende en laatste etappe van deze Eneco Tour ook de langste. De tocht tussen Riemst en Sittard-Geleen was minder zwaar dan de twee vorige, maar kon misschien toch vuurwerk opleveren.

Twintig man koos voor de vroege vlucht en legde daar de wedstrijd echter al in een definitieve plooi. Vooral ook omdat de favorieten te lang bleven wachten om de finale open te breken. Greg plaatste dan nog de stevigste aanval maar meer dan uiteindelijke eindwinnaar Tim Wellens wat pijn doen, zat er uiteindelijk niet in.

Guillaume Van Keirsbulck bleek vooraan de sterkste en mocht juichen na een mooie solo. Een dikke minuut later won onze fvoriet de sprint van de groep der favorieten, goed voor plaats elf. In het eindklassement bekleedt hij een mooie vijfde stek, op 34 sconden van laureaat Wellens. Ploegmaat Philippe Gilbert is zevende.

"We hebben er met de ploeg een hele mooie Eneco Tour opzitten. Elke dag waren we present en we hebben heel offensief gereden, met als hoogtepunt natuurlijk mijn overwinning in Geraardsbergen", liet Greg weten. Zijn volgende afspraak is de Vattenfall Cyclassics op 24 augustus, de grootste Duitse eendagswedstrijd.
Geschreven door Wim op 17/08/2014