Greg Van Avermaet
Seconden kwijt in hectische finale

Seconden kwijt in hectische finale

Opnieuw veel nervositeit op dag twee van de Eneco Tour. Door een valpartij in volle finale viel het peloton uiteen. De verschillen bleven beperkt, maar Greg kreeg helaas wel tien seconden aan de broek gesmeerd.

Pavel Brutt, Alexis Gougeard en Kevin Van Melsen kleurden de wedstrijd, die een geanimeerde finale kreeg. Toen met Tom Dumoulin een favoriet op eindwinst lekreed, ging het tempo met een ruk de hoogte in.

Ook de regen was plots van de partij en een val van Matteo Trentin in de laatste tien kilometer deed het peloton in twee scheuren. De eerste groep, met Philippe Gilbert en Manuel Quinziato vocht voor de dagzege.

Het was titelverdediger Zdenek Stybar die in Lars Boom in diens thuishaven Vlijmen te snel af was. De Tsjech is de nieuwe leider, Greg kwam in een groepje over de streep dat uiteindelijk tien seconden verloor.

"Spijtig dat ik net wat verder zat toen het peloton brak", reageerde onze favoriet. "De benen voelden goed en ik wou graag meedoen om de zege, maar nu ben ik tien pijnlijke seconden kwijt. Het belangrijkste is echter dat ik in deze chaos overeind bleef en ik mij redelijk goed hersteld voel van de Tour de France."

Foto © Fabienne Vanheste

Geschreven door Wim op 12/08/2014