Greg Van Avermaet
Derde op de Redoute

Derde op de Redoute

Daags na zijn overwinning in de Eneco Tour heeft Greg opnieuw goeie benen geëtaleerd. In de koninginnenrit rond de Redoute viel hij meermaals aan, om uiteindelijk de sprint voor plaats drie naar zijn hand te zetten.

Na een ‘mini-Ronde van Vlaanderen’ schotelde de Eneco Tour een ‘mini-Luik-Bastenaken-Luik’ voor. De zesde etappe, tevens koninginnenrit, werd gekruid met verschillende hellingen en kwam aan op la Redoute.

Het werd een geanimeerde wedstrijd, met eerst een vroege vlucht waarin Tom Boonen zijn klimmersbenen eens testte. In het steeds meer uitdunnende peloton trok BMC eerst de kaart van Philippe Gilbert, die naar zijn thuishaven Aywaille reed, maar naarmate de finale vorderde groeide Greg duidelijk boven zijn kopman uit.

Onze favoriet plaatste meerdere keren een versnelling, dichtte regelmatig een gat en was de enige die kon aanpikken toen de Nederlandse kemphanen Tom Dumoulin en Lars Boom in het offensief trokken.

Een selecte groep kon echter terug aansluiten toen het stilviel en op veertien kilometer van de streep profiteerde Tim Wellens van de rivaliteit. De jonge Belg bleef echter verrassend sterk doorgaan.

Een late tegenaanval van Boom was vergeefs en Wellens sloeg met een voorsprong van vijftig seconden meteen ook een dubbelslag. In de sprint om de derde plek op la Redoute toonde Greg nog eens zijn goeie conditie en bijna kreeg hij Boom nog te pakken. Onze favoriet schuift in de stand ook op naar de top vijf.

"Ik had ook vandaag een goed gevoel en voelde dat ik opnieuw kans maakte op de overwinning. De ploeg werkte goed voor Philippe en ik, alleen kregen we geen steun en werd er veel naar ons gekeken", zei Greg.

Geschreven door Wim op 16/08/2014