Greg Van Avermaet
Achtste in lastigere Clásica

Achtste in lastigere Clásica

De Clásica San Sebastián is uitgedraaid op een achtste plaats voor Greg. Onze favoriet deed het goed in de hertekende finale, maar kon op de laatste helling net niet mee met uiteindelijk winnaar Alejandro Valverde.

Amets Txurruka kleurde in zijn eentje lange tijd de wedstrijd. Op de befaamde Jaizkibel werd hij afgelost door een zevental met onder meer Giovanni Visconti, Alessandro De Marchi, Laurens ten Dam en Jan Bakelants.

Movistar hield de wedstrijd echter goed onder controle en de finale werd aangesneden met een stevig uitgedund peloton. Dat barstte uiteen op de Bordako Tontorra, een nieuwe en steile helling in het parcours.

Greg zat uitstekend op de voorposten en pikte aan bij de eerste versnellingen. Maar het waren Joaquím Rodriguez en Alejandro Valverde die als eersten de top bereikten op zeven kilometer van de streep. Laatstgenoemde sloeg vervolgens een gat in de afdaling en reed solo naar winst in de Spaanse klassieker.

Bauke Mollema en Rodriguez vervolledigden het podium. Onze favoriet, die in de laatste twee kilometer met Visconti wegreed uit een achtervolgende groep, kwam op veertig seconden als achtste over de streep.

"Jammer dat ze de finale veranderd hebben om meer kans te hebben op een Spaanse winnaar", reageerde Greg. "Op de top van die helling zat ik ongeveer tiende en na de afdaling werd er naar mij gekeken. Ik eindigde nog goed, maar meer zat er niet in. Jammer, op het vorige parcours had ik een grote kans gemaakt."
Geschreven door Wim op 02/08/2014