Greg Van Avermaet
Snelste in natourcriterium van Aalst

Snelste in natourcriterium van Aalst

Greg is amper een dag na de Ronde van Frankrijk al meteen winnaar van een natourcriterium! Hij kwam in Aalst als eerste over de streep, voor eindlaureaat Vincenzo Nibali en sprintsensatie Marcel Kittel.

Voor aanvang van de wedstrijd werd Greg voorgesteld als een van de sterren. Onze favoriet heeft met zijn aanvalslust duidelijk nog meer harten gestolen afgelopen Tour, want het publiek juichte voor hem het hardst.

In de finale was Greg de enige die reageerde op een uitval van Nibali. De Italiaanse Tourwinnaar moest in een sprint met twee het hoofd buigen voor onze favoriet. Opnieuw tot groot jolijt van de toeschouwers.

"Het was lastig en ik moest er even in komen. Gisterenavond zijn we in Parijs nog met 350 genodigden van de ploeg een feestje gaan bouwen. De decompressie was er wel, zeker nadat de Tour eigenlijk vier weken heeft geduurd voor ons. We waren al bijna een week op voorhand in Leeds, waar de start werd gegeven."

"Op het einde vond ik dan toch mijn ritme. Samen met de Tourwinnaar wegrijden en hem kloppen geeft toch wel een kick. Doodjammer dat het in de Tour niet is gelukt, maar dit is dan een kleine revanche. Ik was ook aangenaam verrast door het enthousiaste onthaal in Aalst. Het was genieten met volle teugen."

Tot zaterdag zal Greg niet meer te zien zijn in criteriums. Hij wil die dag schitteren in San Sebastián.Geschreven door Wim op 28/07/2014