Greg Van Avermaet
Tour zit erop!

Tour zit erop!

Greg heeft zijn tweede Ronde van Frankrijk tot een goed einde gebracht. Marcel Kittel won de onvermijdelijke massasprint in Parijs, Vincenzo Nibali is de verdiende eindwinnaar. Onze favoriet zelf mag dan weer tevreden terugblikken op een uitstekende Tour, waarin zijn klasse en aanvalslust net niet beloond werd met een ritzege.

Nog 137,5 kilometer kregen de renners voor de wielen geschoven op de slotdag van de 101e Tour de France. De apotheose barstte naar goede gewoonte los bij het binnenrijden van Parijs, waar acht ronden lagen te wachten.

Zoals beloofd toonde Greg zich nog een keer. Samen met Canadees kampioen Svein Tuft reed onze favoriet naar de afscheidnemende veteraan Jens Voigt, maar uit de greep blijven van het peloton was gewoon onmogelijk.

Opnieuw een sprint dus op de Champs Élysées, en net als vorig jaar was Marcel Kittel de snelste. De Duitser troefde nipt Alexander Kristoff af, goed voor zijn vierde ritzege. Greg plaatste zich als dertiende en wordt in het eindklassement mooi 38e, op iets minder dan twee uur van een ongenaakbare Vincenzo Nibali.

"Blij dat het erop zit, het is genoeg geweest", hijgde Greg na de aankomst. "Over mijn Tour mag ik zeker tevreden zijn, maar met ‘beste Belg’ zijn koop je helaas niet veel. Ik had graag die overwinning gepakt."

"Vandaag heb ik nog geprobeerd mee te schuiven in een aanval, maar dat was zinloos. In de finale ging het iets te snel voor nog een poging. Het was wel nog eens kicken om in Parijs te rijden en op kop te vlammen."Geschreven door Wim op 27/07/2014