Greg Van Avermaet
Lastige tijdrit “deftig” afgewerkt

Lastige tijdrit “deftig” afgewerkt

Zoals verwacht geen maat op Tony Martin op de voorlaatste dag van de Ronde van Frankrijk. De wereldkampioen won de enige tijdrit, waarin Greg vooral afzag. Al deed onze favoriet het nog naar behoren.

"Ik denk dat ik inderdaad nog een deftige tijd heb geklokt, al liep het nooit echt goed. In het begin voelde het zelfs alsof ik op de fiets van een ander aan het rondrijden was", grapte Greg na zijn aankomst.

"Nadien vond ik toch wat ritme en ben ik al bij al goed kunnen binnenkomen. Morgen eindigt het op de Champs Élysées. Misschien moet ik eens opzoeken hoe Vinokourov een jaar of tien geleden erin slaagde weg te rijden van het peloton. De kans zit er misschien wel in, maar goed, die zal heel klein zijn", aldus onze favoriet.

De achterstand van Greg op Martin op het 54 kilometer lange en pittige parcours bedroeg uiteindelijk 6’21”. Goed voor een 64e plaats. Kopman Tejay Van Garderen zette een sterke zesde tijd neer op dik twee minuten en bezorgt de BMC-ploeg zonder ongelukken een mooie vijfde plek in het eindklassement.
Geschreven door Wim op 26/07/2014