Greg Van Avermaet
Onderuit in kletsnatte slotfase

Onderuit in kletsnatte slotfase

Greg is in de finale van de negentiende Touretappe betrokken geraakt in een valpartij. Gelukkig zonder noemenswaardige schade, maar de kans op nog maar eens een goeie uitslag ging op die manier wel in rook op.

Een vlucht van vijf kleurde de dag, die voor de rest door de weersgoden grijs en grauw oogde. De regen viel met bakken uit de lucht, maar vooraan had Tom-Jelte Slagter er wel nog zin in. De Nederlander reed solo door.

Het peloton hield echter alles onder controle en zat vlakbij toen de enige hindernis van de dag aangesneden werd. Een 1,3 kilometer lange kuitenbijter op veertien kilometer van de streep leek ideaal voor Greg.

Onze favoriet zat ook uitstekend vooraan, maar had geen antwoord in huis toen Ramunas Navardauskas van achteren uit versnelde. De Litouwer van Garmin gebruikte zijn ploegmaat Slagter als wipplank.

Het uiteengebrokkelde en vermoeide peloton kreeg de organisatie niet meteen op gang. Toen er net voorbij de boog van de laatste drie kilometer massaal gevallen werd, was het kalf helemaal verdronken.

Naast Peter Sagan, André Greipel en Romain Bardet plakte ook Greg tegen het natte asfalt. "Jammer, want ik wou nog wel sprinten. Al was de vogel meer dan waarschijnlijk al gaan vliegen", klonk het.

"Op dat klimmetje had ik ook niet meer de punch, ook al zat ik goed vooraan. De vermoeidheid, de weersomstandigheden ... Morgen nog die tijdrit afwerken en dan heel misschien probeer ik nog iets in Parijs."

Geschreven door Wim op 25/07/2014