Greg Van Avermaet
Van Garderen beschermd, helaas zonder waaiers

Van Garderen beschermd, helaas zonder waaiers

Zon en regen wisselden elkaar af tijdens rit vijftien in de Tour. Ook de wind was van de partij, maar pogingen om waaiers te vormen werden in de kiem gesmoord. Uiteindelijk werd het op het nippertje een massasprint.

De 222 kilometer tussen Tallard en Nîmes waren geschikt voor allerlei scenario’s. Gekleurd werden ze alvast door Jack Bauer-Martin Elmiger. Het Nieuw-Zeelands-Zwitserse duo reed bijna negen minuten weg van het peloton.

Daar probeerden enkele teams, waaronder BMC met een bedrijvige Greg, van de wind gebruik te maken om waaiers te trekken. Helaas lukte dat niet, deels te wijten aan de weigerachtige houding van leider Vincenzo Nibali.

Ondertussen bleven de twee koplopers vooruit en ei zo na mispakten de sprintersploegen er zich aan. Bauer kon de aankomst ruiken, maar strandde uiteindelijk op nog geen vijftig meter van ritwinst.

Het was Alexander Kristoff die zijn tweede boeket in de lucht mocht steken. Greg werd twintigste en was vooral bij dat de ploeg er zonder kleerscheuren doorkwam. "De opdracht was om Tejay Van Garderen te beschermen in deze gevaarlijke etappe. Helaas lukte het niet om het peloton wat uit te dunnen met de wind. Het voornaamste is dat we veilig en wel de rustdag hebben bereikt. Eindelijk recupereren!"

Geschreven door Wim op 20/07/2014