Greg Van Avermaet
Lang bij de kopman in eerste Alpenrit

Lang bij de kopman in eerste Alpenrit

Ook tijdens de dertiende etappe in de Ronde van Frankrijk viel Greg op in positieve zin. Hij overleefde met verve de eerste Alpencols en liet kopman Tejay Van Garderen en co pas gaan op de zware slotklim.

Voor het eerst echt hooggebergte in deze Tour, met aankomst op de ruim achttien kilometer lange klim naar Chamrousse. Voor het BMC Racing Team zou het, ondanks de slopende hitte, een goeie dag worden.

Daniel Oss zette de rest in een zetel door mee te glippen in een vroege vlucht, en kopman Tejay Van Garderen kreeg lange tijd veel steun. Op de Col de Palaquit, een opwarmer voor de finale maar toch al van eerste categorie, wist zelfs een uitstekend klimmende Greg de serieuze eerste schifting te overleven.

Onze favoriet sprokkelde nadien nog als eerste van de favorietengroep aan de tussensprint, en zette Van Garderen tot aan de voet van de slotkim uit de wind. Daar zorgde leider Vincenzo Nibali voor vuurwerk en ritwinst, maar de BMC-kopman deed het ook goed en komt nu in de top vijf van het klassement.


Geschreven door Wim op 18/07/2014